Info

Horaire

16:30 - Ouverture des portes

17:30 - Surprise (hé oui, on vous a concocté  une surprise !)

18:00 - Mouvement Perpétuel

19:00 - Interview Mouvement Perpétuel

20:00 - The Names

21:30 - Interview The Names

21:50 - Dispute : No future en '77, et pourtant... (avec Philippe Gonin, Michel Sordinia)

22:30 - Frakture

00:15 - Interview Frakture

Frakture

Geboren in de wrijvingen van de Punk insurgency uit de late 70’s door de voormalige MARQUIS DE SADE / MARC SEBERG, FRAKTURE wordt snel het Rennes-laboratorium van radicale experimenten. Een esthetische botsing tussen de woedende spreuk van MÉTAL URBAIN en de directe verfijning van de ontluikende postpunk, de groep anticipeert op het intense existentialisme dat de norm zal worden in de eerste helft van de 80’s. Het avontuur Les Jeunes Gens Mödernes zet FRAKTURE weer op de voorgrond, die in Londen So blind To See opneemt, geprodu-ceert (eerste keer in Frankriik) door Dave M. ALLEN, de geluidswizard van THE CURE.

Meer infos op de site of Facebook en Youtube.

The Names

Opgemerkt door zijn manager tijdens het concert van JOY DIVISION @ Plan K, THE NAMES is de enige Belgische band die bij Factory ondertekend is. Martin HANNETT modelleert het geluid van de groep, die in 1982 enkele singles en fundamenteel Swimming publiceert. Zijn tijdloze songs brengen hem op het niveau van MAGAZINE en andere PSYCHEDELIC FURS. Terug naar de oorsprong, de 2007 Factory Night (once again) start de machine opnieuw op: THE NAMES komt terug, op het podium en in de studio. German Nights getuigt van de recente Duitse tour, zo rijp als essentieel.

Meer infos op de site of  on Facebook en Youtube.

Mouvement Perpétuel

Aan het einde van de 70’s pest de jonge generatie van Lyon de gevestigde orde met MARIE ET LES GARÇONS, ELECTRIC CALLAS of STARSHOOTER. met zijn New Wave French Connection, citeert de pers Lyon als een van de Europese metropolen van rock. In lijn met THE CURE, synthese en funk bovendien, MOUVEMENT PERPÉTUEL begint in 1983 met franse en engelse teksten. Een reeks concerten en Nuit sans Sommeil, 2de zelf geproduceerde K7, later, komt de militaire dienst en de groep splitst… om in 2019 opnieuw te onstaan, in het bijzonder voor A Question Of Wave.

Meer infos op Facebook en kijk een video hier.

Ancré dans la scène de la nouvelle vague French Connection de Lyon, MOUVEMENT PERPÉTUEL, c'est du pur DIY : logo, circulaire, photo avec Yashica 6 x6, cassette cassette et dupliqué en temps réel (en d'autres termes : il prend stime), VHS enregistrement... et les bruits qui vont avec.

Waar

Foyer Socioculturel d'Antoing

23, Rue du Burg

7640 Antoing

www.foyerculturelantoing.be

info@foyerculturelantoing.be

Tel : +32 69 44 68 00

maandag - donderdag : 13:30 to 18: uur

disndag - woensdag - vrijdag : 9:00 tot 12:00 uur en van 13:30 to 18:00 uur